Uvod  
Problem  
videa 
skenirano

iz-knjige 
prepiska 
komentari 
kontakti 


Tko god želi ovdje objaviti svoj komentar, ili postaviti pitanje, neka mi ga pošalje preko bilo kojeg kanala koji imate na dnu stranice. 

Darko (10.02.2022.): Ovu stranicu sam predividio za slučaj da se netko odluči komentirati ili postavljati pitanja. Ovdje ću prenijeti i svoja iskustva nakon sudjelovanja u konstelacijskom radu. 

Darko (10.02.2022.): Pošto ovaj mali web portal sadrži naše privatne stvari u nekom trenutk ću staviti zaporku na ulaz, kako ne bi netko neovlašteno ulazio i čitao.

Ivan (16.02.2022.)  Apropo ovoga što si mi poslao, pročitao sam sve osim materijala i knjiga koje si poslao o konstalacijama. Zanimljiv i hvalevrijedan pokušaj iako slutim da neće uraditi nekom suradnjom od strane drugih, mada nikad se ne zna!

Komentara osobitih nemam osim jednog, koji mi je vidljivo iskočio, a to odnosi se na 'normalnost mamine familije'. Moja teorija je da svi vučemo genetsku prtljagu: kompleksi i traume se prenose kroz generacije, npr kroz odgoj. Roditelji prenesu na djecu od čega i sami pate. Konkretno što mogu reći je da je dida Ive bio pijanac a baba je uvik živila u njegovoj sjeni, pomirljiva. Učilo se djecu i unuke da se Ivu ne smije provocirati i da ga se treba bojati. Meni je barem tako bilo. Uvijek su on i Jerka bili udaljeni i mrzovoljni, te se odnosili prema meni s visoka. Ono što ti dalje mogu reći jest da se mati boji konflikta. Od njega strepi i uvijek želi udovoljiti ljudima - čak ako to znači i njenu patnju. Radije bira pasivnu agresivnost nego izravnost i komunikaciju, što je nedvojbeno u njoj nagomilalo razne frustracije. Ja mislim da takvo ponašanje potječe upravo od odnosa kojeg ima s roditeljima, a isto je prenijela na mene. Nju vidim kao glavnog indikatora pokretača straha/nesigurnosti koje imam prema ljudima zajedno s težnjom da im se udovolji pod svaku cijenu. Neću reći da toga kod tebe nema, ali njeno činovlje vidim izričito. Moja poanta je iduća: ne postoje savršene obitelji. Ljudi su sjebani, svak ima nešto (nekakvu ranu, patnju, nedostatak), i te nepravilnosti se očituju na veze koje imamo s ljudima (a osobito našim bližnjima). Pogrešno je zaključiti da ''naša kob'' dolazi samo ili poglavito s tvoje strane. Izmješano je tu svašta. Mada razumijem da najbolju perspektivu imaš o  svojoj strani terena. 😉Autor:  Darko Ercegović, 099 / 379-2929,  darko.erecegovic@gmail.com

WhatsApp, Viber i Telegram vezani su za broj: 095.852.2022